Zo krijg je je medewerkers op de fiets

Om je huidige fietsplan een boost te geven en zoveel mogelijk medewerkers op de fiets te krijgen moeten ze natuurlijk in de eerste plaats weten dat je een fietsplan aanbiedt van Hellorider. Degene die al op de fiets komen zullen zich onmiddellijk in willen schrijven en van de voordelen willen profiteren. De twijfelaars hebben misschien alleen een klein zetje nodig om de fiets naar de zaak te pakken. En dan zijn er nog de niet-fietsers, dit zijn degene die eigenlijk nooit op de fiets stappen. Hoe krijg je al deze groepen in beweging?

Het doel van Hellorider is om heel Nederland op de fiets naar het werk te krijgen. Daarom hebben we voor alle soorten fietsers al een plan bedacht. Doe je mee?

Voor de fietsfanaten

Vertel over de voordelen van het Hellorider fietsplan en de fietsliefhebber zal zich zonder moeite inschrijven. Laat daarom onze website regelmatig voorbij komen: in de mails die je stuurt, op het Intranet, op het notitiebord en leg onze (uitgeprinte) brochures op de koffietafel en in de kantine.

En goed voorbeeld doet goed volgen, dus laat ze ook eens zelf vertellen over de voordelen van fietsen naar het werk. Zo wordt die maandag vergaderdag gelijk een stuk dynamischer. Of misschien kun je hun ervaring opnemen in het personeelsblad? Of wat dacht je van je een interview vol persoonlijke tips, tricks en enthousiasme?

"Jonge mensen pakken vaker de fiets omdat het goedkoper is dan een auto en sneller dan het OV"

Voor de twijfelaars

In Nederland kan vrijwel iedereen fietsen. We zijn niet voor niets Nederland fietsland en zelfs buitenlandse bedrijven met een fietsplan noemen ons regelmatig als voorbeeld. Maar fietsen naar werk is nog niet zo ingeburgerd als het fietsen zelf.

Dat kan natuurlijk verschillende redenen hebben. We noemen er een paar:

  • iemand rijdt op een slechte fiets
    Een fiets die zwaar trapt, niet lekker zit of eigenlijk alleen gemaakt is om een boodschapje mee te doen, is natuurlijk geen goede optie om te gebruiken naar het werk. Vertel ze daarom over de voordelen van het fietsplan en hoe ze nu een fiets kunnen kopen die veel beter is met tenminste 30% korting.

Heeft iemand weinig verstand van fietsen? Laat ze dan naar een dealer gaan die hen op weg helpt met goed advies en een fiets die precies bij hun behoefte past.

  • “ik ben niet fit genoeg”
    Je hoeft niet fit te zijn om te fietsen naar het werk. Op een rustig tempo en met een goede fiets kom je overal zonder problemen en met weinig moeite. Het kan zijn dat iemand een fysieke reden heeft of gewoon wat meer ondersteuning wil. Dan is een e-bike leasen de perfecte oplossing. Voor een klein bedrag per maand zoef je zo naar je werk, zweetvrij en vol energie.
  • “ik woon te ver weg”
    Ook dit hoeft geen obstakel te zijn, want iemand kan er ook voor kiezen om een gedeelte te fietsen en een gedeelte met de trein te komen. Of ze kunnen gebruik maken van Park + Ride.

"Mensen die fietsen naar het werk zijn gezonder en productiever"

Voor de niet-fietser

Het is een zeldzaam ras in Nederland: de niet-fietser. Maar als iemand niet of nauwelijks fietst kan de drempel hoger zijn om de fiets naar het werk te pakken. Voor deze groep is het goed om ze zo goed mogelijk te informeren. Verwijs ze hiervoor naar onze website en mail ook onze brochure over het Hellorider fietsplan.

Onbekend maakt onbemind, zeggen we ook weleens in Nederland. Toegepast op de fiets: als iemand nog nooit op de fiets heeft gezeten zal hij er ook niet van houden. Maak daarom gebruik van een demodag van Hellorider waar er een rondje gefietst kan worden met verschillende soorten fietsen en iedereen zijn vragen kan stellen voor een deskundig antwoord.

Voor alle soorten fietsers: er is voor iedereen een passende fiets

Maak gebruik van de mogelijkheden van Hellorider voor de ultieme boost van jouw fietsplan en zet zoveel mogelijk medewerkers op de fiets.

Doe een demodag: tijdens een demodag organiseren we een dag waarbij iedereen verschillende fietsen kan uitproberen en zijn vragen kan stellen. Van e-bikes tot stadsfietsen en van tourfietsen tot de populaire Speed Pedelec: met een demodag kom je erachter wat jouw favoriete fiets is. En met het fietsplan lease je hem al voor een klein bedrag per maand.

Inloopdag bij de dealer: waarom zou je niet bij de dealer zelf langsgaan? Hellorider neemt je mee naar een dealer waar er rijen fietsen op je staan te wachten. Heb je altijd al een rondje willen doen op de snelle Pedelec of wil je je kinderen mee kunnen nemen in de elektrische bakfiets, rij gerust een rondje. Daarnaast kun je al je vragen direct aan de dealer zelf stellen en kunnen de fietskenners jou adviseren welke fiets bij jou past.

Webinar: Hellorider legt je graag uit hoe het fietsplan nou precies werkt, met voorbeelden van berekeningen om te laten zien hoeveel je kan besparen. We laten je alle voordelen zien en hoe eenvoudig het is om je aan te melden. Binnen een dag zit je zo op de fiets naar het werk. Met een webinar worden alle twijfels in de kast gezet en je medewerkers op de fiets. En je hoeft er niet eens voor de deur uit.

Uiteindelijk kunnen je werknemers kiezen uit elke fiets, van elk merk en voor elke prijs. Als je medewerkers fietsen naar het werk wint iedereen. Jij krijgt een gezondere en productievere werkvloer en je medewerker een fiets voor een prikkie per maand.

Gedoe? Niet bij Hellorider. Ingewikkeld? Doen we niet aan bij Hellorider. Lang wachten? Schrijf je in bij Hellorider en het is binnen een dag geregeld.

Vraag de brochure aan voor meer informatie