Zo zorg je dat leasefiets langer mee gaat

Een zakelijke fiets leasen maakt die droomfiets eindelijk bereikbaar. Dat is goed nieuws voor fietsliefhebbend Nederland. En als je dan die prachtige leasefiets voor de deur of in de schuur hebt staan, dan wil je hem zo lang mogelijk shiny and new houden.

Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips hoe jij zo lang en comfortabel mogelijk op je nieuwe fiets kan rijden. Want goed onderhoud zorgt voor een goede wegligging, voorkomt pech onderweg en zorgt ervoor dat je glijdt over de weg.

En je hebt geluk, want bij Hellorider krijg je een full-servicepakket. Dus het onderhoud en eventuele reparaties zitten er gewoon bij in. Dat is fietsen zonder gedoe, en daar houden we van.

1. periodiek onderhoud bij je leasefiets

Net als bij een auto moet je nieuwe fiets ook ingereden worden. Kabels kunnen bijvoorbeeld een beetje gaan rekken of bouten moeten aangedraaid worden omdat ze los getrild zijn.

Daarom krijg je na drie maanden je eerste servicebeurt bij de dealer. Tijdens zo’n beurt worden eventuele onregelmatigheden hersteld, word je fiets nog eens goed afgesteld en kijkt de monteur naar veiligheid.

Dit maakt jouw fiets weer tip top in orde en helemaal road ready. Het zorgt ervoor dat je fiets langer meegaat en soepeltjes blijft rijden. En het zit allemaal bij je pakket inbegrepen.

2. incidenteel onderhoud bij je leasefiets

Pech onderweg, het is de schrik van iedere fietser. Je stalen ros laat het afweten en dat net nu het nog regent ook. Bij Hellorider snappen we dat je hier niet op zit te wachten.

Daarom krijg je bij ons 24/7 pechhulp in samenwerking met de ANWB. Hulp is dus altijd dichtbij. Neem gerust een bakkie koffie terwijl je fiets ter plekke voor je wordt gemaakt. Ook deze mobiele service zit bij je pakket inbegrepen.

En wat als je schade aan je fiets oploopt dat niet je eigen schuld is? Ook daarvoor ben je verzekerd. Dus mocht er tussentijds iets gebeuren met je leasefiets, maak je geen zorgen. Meld het bij ons en wij helpen je weer in het zadel.

3. e-bike leasen en onderhoud

Een e-bike leasen is niet veel anders dan een gewone fiets leasen en dat geldt ook voor een supersonische speed pedelec. Het elektrische gedeelte is gesloten bij deze meeste elektrische fietsen en daarom wordt het onderhoud eigenlijk gewoon hetzelfde als bij een normale fiets.

Een e-bike moet wel goed afgesteld worden voordat je op weg gaat en hier zal je dealer altijd voor zorgen. Daarna is het nodig om na zoveel honderd kilometer je fiets te laten nakijken om ervoor te zorgen dat hij net zo lekker blijft rijden als in het begin en om jouw veiligheid te waarborgen.

Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je fietst wanneer je toe bent aan deze bijstelbeurt. Bespreek dit met je dealer als je de fiets koopt en hij zal je advies geven.

4. Wat kan je zelf doen?

Je hoeft geen fietsenmaker te zijn om zelf je fiets af en toe in de watten te leggen. Er zijn een paar onderdelen die je zonder veel moeite een opknapbeurtje kan geven en die graag wat extra aandacht krijgen. Dit zijn natuurlijk de onderdelen die het meest belast worden. Wees er dus zuinig op en ze gaan het langste mee.

  • de banden – Zorg altijd voor goed opgepompte banden. Dit rijdt veel lichter en lekkerder en zorgt ervoor dat je banden langer meegaan.
  • de stalling – Je fiets slijt sneller door slecht weer als regen en modder. Het is dus een goed idee om hem droog en overdekt te stallen.
  • sop en zeep – Regelmatig een grondige wasbeurt doet wonderen voor de levensduur van je fiets. Zeker als je vaak fiets en hij geregeld onder de modder zit.
  • de ketting – Een goed gesmeerde ketting zorgt ook voor een gesmeerde rijervaring. Maar als er vuil bijkomt is het tijd om hem even schoon te maken, te ontvetten (dit koop je gewoon in de winkel) en vervolgens te vertroetelen met wat WD40.

Als je deze punten in acht houdt en je fiets goed laat onderhouden dan heb je nauwelijks wind in de rug nodig. Je leasefiets zal jaren soepel, snel en safe rijden. En met het full-servicepakket van Hellorider is alles al voor je geregeld.

Nog geen fietsplan? Meld je dan nu aan!

Vraag de brochure aan voor meer informatie