Introductie

Werknemers willen graag kiezen met welk vervoersmiddel ze naar het werk komen,  gemeentes bannen langzaam de auto uit de drukke straten van het centrum, de nieuwe generaties hebben nauwelijks interesse meer voor de blikken statusbak, en de deeleconomie is niet slechts meer een trend, maar meer een regel geworden. Wat doe jij als werkgever? 

Want dit vraagt om een flexibel mobiliteitsplan. Dit vraag om een fantastisch fietsplan, want een fietsplan is duurzaam, kosteloos en past perfect in het nieuwe projectwerken. 

Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe jij je mobiliteitsbeleid een update kan geven, de komende trends om in de gaten kan houden en hoe je duurzaam reisgedrag met zakelijke fietslease kan stimuleren.

Waarom zou je je mobiliteitsplan updaten?

Je plan in een hogere versnelling zetten kan je meer opleveren dan je misschien denkt. Want een nieuw plan brengt nieuwe mogelijkheden en nieuwe mogelijkheden openen nieuwe wegen. Dit zijn 4 redenen waarom je mobiliteitsplan wel een update kan gebruiken: 

 • Kostenbesparing
 • Duurzaamheid 
 • Aantrekkelijke werkgever zijn 
 • Fusie/verhuizing/wegwerkzaamheden 

Dit is 3x fietslease-proof. Een fietsplan kost je niets, maar levert je wel heel wat op. Namelijk: fitte en productieve werknemers, minder kosten voor parkeerplekken en omdat zakelijke fietslease via een bruto-netto verhouding werkt betaal je minder belasting over het salaris van je werknemer. 

Dat fietsen duurzaam is hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Sterker nog, onderzoek laat zien dat fietsen veel meer oplevert op het gebied van duurzaamheid dan duurzame plannen voor auto’s of het OV. 

Wil je de beste werknemers? De toppers uit de markt? Dan kun je niet meer zonder een fiets van de zaak. Grote kans dat je al een auto van de zaak aanbiedt, maar die interesse neemt steeds verder af. Zeker met de huidige generatie whizzkids en digital natives. Hoe je alleen de beste werknemers voor jouw bedrijf aantrekt, dat lees je hier.

Mobiliteit: kom in beweging!

Mobiliteit, het woord zegt het al, heeft alles te maken met in beweging komen. Een goed mobiliteitsplan beschrijft het uitvoerend beleid op alle bewegingen van jouw mensen en voertuigen met als doel medewerkers gemotiveerd en duurzaam inzetbaar te houden.

We schreven het al eerder: fietslease is het ultieme middel om jouw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Hier zijn 4 redenen om fietslease in je mobiliteitsbeleid op te nemen:

1. Fietslease is duurzaam

De tijd dat je in de file staat is met 23% toegenomen in grote steden. Je kan wel zeggen dat we dichtslibben. Dat is ook de reden waarom steden meer en meer duurzaam reisgedrag stimuleren en er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Utrecht pleit er zelfs voor om de helft van alle verplaatsingen per fiets te laten plaatsvinden. 

Er wordt de nadruk op de fiets gelegd en dat is niet alleen omdat we Nederland fietsland zijn. Maar ook omdat fietsen (samen met lopen) het meest duurzaam is. Onderzoek laat ook zien dat we onszelf het meest gezond voelen wanneer we fietsen. Happy commuters worden we zelfs genoemd als we ons stalen ros betreden naar het werk. 

Gemeentes hebben daarom niet stil gestaan, maar er alles aan gedaan om het de fietsende forens zo aangenaam mogelijk te maken. Wat dacht je van snelfietsroutes? Dit zijn snelwegen maar dan voor de fietser. 

Ze zijn extra breed, met flauwe bochten, zo min mogelijk obstakels en vrijwel altijd voorrang, stoplichten die lang op groen blijven en daarnaast fiets je meestal door het groen. Allemaal zodat jij zo aangenaam en snel mogelijk op het werk kan komen. Vaak zelfs nog sneller dan met de auto. 

Daarnaast zijn in veel steden fietspaden verbreed en kunnen fietsers apps downloaden om stoplichten op groen te laten gaan of zitten er regensensoren op zodat ze bij de eerste druppel de fietser voorrang geven. 

Zo doen we dat! In Nederland fietsland!

En wist je dat…

 • Er tien fietsen op een parkeerplek passen. 
 • Er ruim 37.000 km fietspad beschikbaar is in Nederland. 
 • We al honderden kilometers aan fietssnelwegen hebben en er nog honderden kilometers bijkomen in de toekomst.
 • We in Nederland meer fietsen dan inwoners hebben (1,3)

2. Fietslease is kosteloos

Aan een fietsplan meedoen kost je niets. En als je aansluit bij Hellorider kost het je niet eens moeite of tijd, want wij regelen alles voor je. Je krijgt een eigen gepersonaliseerd digitaal portaal en stellen samen de voorwaarden op naar jouw wensen. 

Een fietsplan kan je trouwens ook kostenneutraal aanbieden. Hoe dat precies werkt lees je hier. Een fietsleaseplan kost je dus niets, het levert je alleen heel veel op. Dat is leuk rekenen.

3. Fietslease is flexibel

Ken jij de nieuwste trends op de arbeidsmarkt? We zetten ze even voor je op een rijtje: 

 • Werknemers willen flexibiliteit in arbeid (meer mensen werken in flexibel dienstverband) 
 • We gaan van aparte afdelingen naar projectwerken
 • De mens staat steeds meer centraal: hoe bind en vind je de beste mensen? Wat kun je ze bieden?  

Hoe verwerk je dit in je mobiliteitsplan? Hoe zorg jij als werkgever dat je aansluit bij de wensen van de werknemer? Het ligt natuurlijk voor de hand om fietslease te zeggen, en daarom zeggen we het ook. 

Want zakelijk fietsleasen is flexibel. Je kan het namelijk ook combineren met bijvoorbeeld het OV (dit geldt ook voor zzp’ers). Dan leg een je een deel af met de fiets en een deel met het OV. Of je maakt gebruik van Park & Ride en laat halverwege de auto staan en komt alsnog fris aan op het werk met je e-bike. 

Als je ervoor kiest om een mobiliteitskaart te verlenen aan je werknemers dan kunnen ze zelf kiezen wat op dat moment handig is voor het project wat nu loopt.

En wist je dat een medewerker een leaseauto ook kan combineren met een leasefiets van de zaak?

4. Fietslease blijft populair

Een fietsplan is nog steeds een van de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk is er het een en ander verschoven door corona waardoor we nu vaker thuiswerken. Maar een fiets van de zaak mag je ook onbeperkt privé gebruiken, dus fietslease is nog steeds ongekend populair. 

De laatste jaren is er een toename in elektrisch vervoer. 40% van alle nieuwe fietsen die gekocht worden is een e-bike. En dat is niet voor niets want een e-bike is ideaal om naar het werk mee te fietsen. Je komt namelijk nooit bezweet aan.

Word ook een werknemer van de toekomst

Wil jij voorbereid zijn op de toekomst? Wil jij voorbereid zijn op je komende generatie medewerkers? Wil jij een futureproof mobiliteitsbeleid? Kies dan voor zakelijk fietslease en maak het een essentieel onderdeel van je mobiliteitsplan. 

Vraag de brochure aan voor meer informatie